Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 25 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΙΒΕΤ!

Συλλήψεις τριών ατόμων για δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών - Μετέφεραν 25 παράτυπους μετανάστες, ακόμα και από το Θιβέτ

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών, προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Μυγδονίας αντίστοιχα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, αντίστασης και απείθειας.

Αναλυτικότερα:

- Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν πρωινές ώρες χθες να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος Ασπροβάλτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, στο εσωτερικό του οποίου επέβαινε μεγάλος αριθμός ατόμων.

Μπροστά από το ως άνω όχημα προπορευόταν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 33χρονο επίσης αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού έτσι ώστε να ελέγχει αν στη διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον οδηγό του έτερου οχήματος.

Εν συνεχεία, και τα δύο αυτοκίνητα μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα του 27χρονου συνολικά 11 αλλοδαποί, όλοι Σύροι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Έπειτα, ο 27χρονος αφού άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας στο όχημά του με τον 33χρονο να εποπτεύει την περιοχή, αποχώρησαν για την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

- Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, 45χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε αποβιβάσει από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή της Επαρχιακής Οδού Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείο, 14 αλλοδαπούς, υπηκόους Θιβέτ και Ιράκ, οι οποίοι στο σύνολό τους δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος κατά την ακινητοποίησή του, προέβαλε σθεναρή αντίσταση προκειμένου να εμποδίσει τη σύλληψή του.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ