Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διακινητής προσπάθησε να τρακάρει περιπολικά για να διαφύγει

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει ωστόσο ο αλλοδαπός διακινητής δεν συμμορφώθηκε και έκανε όπισθεν για να ξεφύγει.

Περιπετειώδης ήταν χθες βράδυ η σύλληψη ενός 40χρονου διακινητή παράτυπων μεταναστών στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει ωστόσο ο αλλοδαπός διακινητής δεν συμμορφώθηκε και έκανε όπισθεν προσπαθώντας ανεπιτυχώς να πλήξει τα υπηρεσιακά οχήματα και να διαφύγει.

Στη συνέχεια και αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός συνέχισε να μη συνεργάζεται κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ωστόσο συνελήφθη.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν επτά (7) αλλοδαποί (2 εξ’ αυτών στο χώρο των αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών, επικίνδυνης οδήγησης, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Σε άλλη περίπτωση χθες το μεσημέρι, σε έλεγχο που έγινε σε ΙΧ που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός δύο αλλοδαποί βρέθηκαν τέσσερις παράτυποι μετανάστες δύο εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά - προώθηση αλλοδαπών.