Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διακρίσεις για Τανταλίδη και Μαραγκού στο Πανελλήνιο της ενόργανης

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ένα νέο ξεκίνημα μετά την πανδημία, καθώς οι εξέδρες μετά από δύο χρόνια ανοιχτές για τον κόσμο.

Ο Αντώνης Τανταλίδης στο σύνθετο ατομικό των ανδρών και η Κωνσταντίνα Μαραγκού στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ένα νέο ξεκίνημα μετά την πανδημία, καθώς οι εξέδρες της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης» στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας ήταν ανοιχτές για τους φιλάθλους που δήλωσαν παρόντες και χάρισαν το χειροκρότημά τους στους σημερινούς και αυριανούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ενόργανης. Επιπλέον, για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, υπήρξε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live stream) μέσα από τον δικτυακό τόπο της Ε.Γ.Ο., σε όλα τα όργανα και τα αγωνίσματα του διημέρου.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της European Gymnastics και εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ε.Ο.Ε. Αθανάσιος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ε.Ο.Ε. Αναστασία Κελεσίδου, η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δεν αγωνίστηκε αλλά ενίσχυσε την προσπάθεια των συναθλητών του, καθώς και αρκετά διοικητικά στελέχη της Ομοσπονδίας, όπως ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β' Αντιπρόεδρος Αβραάμ Σαπρανίδης που ήταν και υπεύθυνος για τη διοργάνωση, ο Έφορος Υλικού Δημήτρης Τσεγκέλης και τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Προβιάς και Χρήστος Ψαθάς.



Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Αντώνης Τανταλίδης του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον πανελλήνιο τίτλο στο σύνθετο ατομικό ανδρών με 78,850 β., αφήνοντας 2ο τον ρέκορντμαν των επτά τίτλων στο αγώνισμα Νίκο Ηλιόπουλο του Α.Γ.Ο. Πάτρας (77,600 β.) και 3ο τον Χριστόφορο Κωνσταντινίδη του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων (74,750 β.).
Παράλληλα, στους τελικούς οργάνων από δύο χρυσά κέρδισαν ο Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος) και ο πολυνίκης του θεσμού Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), ο οποίος έχει πλέον να επιδείξει συνολικά 24 χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών.

Στην κατηγορία γυναικών επικράτησε η Κωνσταντίνα Μαραγκού του Ο.Α. Λαυρίου με 46,650 β., ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από ό,τι πέρσι. Στο βάθρο την ακολούθησαν η Αρετή Παγώνη του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων (44,600 β.) και Άννα Μαρία Μιχαλάκου του Γ.Α.Σ. Πατρέας (44,200 β.).

Στους εφήβους, πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Νίκος Τσούλος του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη με 71,000 β., καθώς υπερίσχυσε στην ισοβαθμία με τον Δημήτρη Παπουτσή του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων (71,000 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σεραφείμ Εμινίδης του Α.Γ.Σ. Πυραμίς (70,100 β.).

Εξάλλου, στο σύνθετο ατομικό νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Βελετζέκη του Α.Γ.Σ. Πυραμίς (45,500 β.), μπροστά από τη Μελίνα Γούσιου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης (45,100 β.) και την Αθανασία Μεσίρη του Γ.Σ. Άτλας Πατρών με 43,550 β..

Τέλος, το Κύπελλο «Χρήστος Φανδρίδης», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή του Πανιωνίου και απονέμεται κάθε χρόνο στον έφηβο με την υψηλότερη βαθμολογία στους τελικούς οργάνων, κατέκτησε ο Σεραφείμ Εμινίδης του Α.Γ.Σ. Πυραμίς, που πρώτευσε με 12,500 β. στο δίζυγο των εφήβων.