Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-φοιτητών για εξίσωση πτυχίων

Μέλη της ΕΛΜΕ ζήτησαν μαζικούς και μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία και όχι το προσοντολόγιο.

Διαμαρτυρία για την ψήφιση των τριών επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση στη Βουλή, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη., δίνοντας εκ νέου ραντεβού για τις 31 Ιανουαρίου.

Με πανό στα χέρια, εκπαιδευτικοί και φοιτητές αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, ξεκίνησαν πορεία προς το ΥΜΑΘ ζητώντας να μην περάσει το «νομοσχέδιο της αξιολόγησης και της ιδιωτικοποίησης» και να μην εξισωθούν οι τίτλοι των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία.

Μέλη της ΕΛΜΕ ζήτησαν ακόμη μαζικούς και μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία και όχι το προσοντολόγιο.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές είπαν «όχι» στις αξιολογήσεις, στις διαγραφές φοιτητών, στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στην εξίσωση των πτυχίων τους με αυτά των κολεγίων.

«Δίνουμε το παρών για το απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο έκτρωμα» ανέφεραν οι διαδηλωτές.

Με την κατάληξη της πορείας στο Διοικητήριο, η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κάλεσε όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 31ης Ιανουαρίου. Πρόκειται μάλιστα να ναυλωθούν λεωφορεία για τη συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως πριν από λίγο ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής τα επίμαχα άρθρα 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.