Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών την Πέμπτη στο ΥΜΑΘ

Μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσουν αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΜΑΘ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Μεγάλη Πέμπτη στις 12:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης «Φίλιππος», «το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. θεωρεί απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική κάθε προσπάθεια νομοθέτησης από το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Πολύ δε περισσότερο όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το ΥΠΑΙΘ αφορά σε ζητήματα όπως η αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας, η τράπεζα θεμάτων κ.ά., τα οποία όπως αποδείχτηκε από παλαιότερες εφαρμογές τους στην Ελλάδα και άλλες χώρες, πολλά δεινά φέρνουν στην εκπαίδευση και γι αυτό έχουν συναντήσει την έντονη αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος».

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της υγείας, την Πέμπτη 16 Απρίλη, 12 μεσ. στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης», καταλήγει η ανακοίνωση.