Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΙΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η ΕΝΙΘ καλεί όλους τους ιατρούς να στηρίξουν τα αιτήματα των ειδικευόμενων και να υπογράψουν ηλεκτρονικά το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αλλαγή του συστήματος εξέτασης περί απόκτησης του τίτλου ιατρικής ειδικότητας διοργάνωσε το μεσημέρι η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

«Η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη αλλάζει το σύστημα των εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας, εισάγοντας ως παγκόσμια πρωτοτυπία τον βαθμό στον τίτλο. Κι αυτό την ώρα, που οι ειδικευόμενοι γιατροί, ανεξαρτήτως της ειδικότητας τους, αποκόπηκαν βίαια από το επιστημονικό τους αντικείμενο και εξαναγκάστηκαν εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε ειδικευμένους γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κλινικές Covid. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που οι ειδικευόμενοι γιατροί διαλυμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, προσπαθούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις, η κυβέρνηση αλλάζει αιφνιδιαστικά το σύστημα των εξετάσεων, χωρίς καν να έχει ανακοινώσει εξεταστέα ύλη, και ακυρώνει την εξεταστική του Αυγούστου, επιτείνοντας την αγωνία των συναδέλφων» ανέφεραν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΙΘ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η ΕΝΙΘ καλεί όλους τους ιατρούς να στηρίξουν τα αιτήματα των ειδικευόμενων και να υπογράψουν ηλεκτρονικά το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στην ιστοσελίδα της, που θα επιδοθεί στο υπουργείο Υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ