Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καπνογόνα στα χρώματα της γαλανόλευκης από τους Ενωμένους Μακεδόνες(φωτο+vid)

Κρατώντας ελληνικές σημαίες μέλη των Ενωμένων Μακεδόνων φώναξαν «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» - Άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της γαλανόλευκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις 10 σήμερα το πρωί μέλη των «Ενωμένων Μακεδόνων» μπροστά από το άγαλμα της γυναίκας της Πίνδου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες των Ενωμένων Μακεδόνων φώναξαν χαρακτηριστικά «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» ενώ κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από το άγαλμα.



Παράλληλα, κράτησαν σταυρούς και αποδοκίμασαν την κυβέρνηση καθώς αντιτίθενται σε αυτό που χαρακτηρίζουν «νέα τάξη πραγμάτων».

Μέλος των Ενωμένων Μακεδόνων δήλωσε πως βρέθηκαν στο σημείο για να κάνουν μια λιτή και απέριττη εκδήλωση μνήμης και τιμής. «Θα κάνουμε το αυτονόητο, να τιμήσουμε τους ήρωες, αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Πολιτεία», σημείωσε.



Μέλη των «Ενωμένων Μακεδόνων» αφότου κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα της Γυναίκας της Πίνδου, άναψαν πυρσούς στα χρώματα της ελληνικής σημαίας ενώ έψελναν, παράλληλα, τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια με παρέλαση προς την... παρέλαση επέλεξαν να κάνουνε μέλη των Ενωμένων Μακεδόνων. Άτομα σταμάτησαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα».