Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ για συνωστισμούς και πρόστιμα Covid

Εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στα δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και ο συνωστισμός τις ώρες αιχμής.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν αυτή την ώρα, μέλη της Επιτροπής Εργαζομένων στον Οργανισμό προκειμένου να θέσουν μια σειρά από ζητήματα που ταλανίζουν τους ίδιους αλλά και το επιβατικό κοινό.

Το μέλος της επιτροπής και οδηγός στον ΟΑΣΘ Νικήτας Τσαρίδης επισήμανε ότι «καθημερινά ο κόσμος βιώνει τα χάλια της αστικής συγκοινωνίας, μέσα στα λεωφορεία και εμείς οι οδηγοί τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τελικά διαψεύστηκε η λογική του ΣΔΙΤ και της ανάθεσης έργου στους εργολάβους γιατί παρά των πακτωλό των 30 εκατομμυρίων που παίρνουν το συγκοινωνιακό πρόβλημα δεν λύθηκε πάρε τη μικρή βελτίωση».

Σημείωσε δε ότι στις ώρες αιχμής τα λεωφορεία δεν μπορούν να πάρουν όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να περιμένει για ώρες στις στάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαράδεκτο να υπάρχει σε συνθήκες πανδημίας συνωστισμός μέσα στα οχήματα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ακόμη για μια σειρά ζητημάτων όπως η συλλογική σύμβαση εργασίας, η κατάργηση των ρεπό, τα εξοντωτικά πρόστιμα που, όπως λένε, που επέβαλε η διοίκηση στους εργαζόμενους που δεν έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό. «Προφανώς και πρέπει να τηρούνται τα ιατρικά πρωτόκολλα αλλά είναι ευθύνη του εργοδότη αυτό» σημείωσε ο κ. Τσαρίδης.