Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο Γαλλικό Προξενείο για το μπλόκο στους Ζαπατίστας

Μέλη του τοπικού συντονισμού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής για την υποδοχή των Ζαπατίστας πραγματοποίησαν παρέμβαση απέναντι από το γαλλικό προξενείου.

Παρέμβαση απέναντι από το γαλλικό προξενείο στη Λεωφόρο Στρατού πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12:00 μέλη του τοπικού συντονισμού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής για την υποδοχή των Ζαπατίστας στην Ευρώπη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Γαλλικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την είσοδο Ζαπατίστας στη χώρα.

Στην είσοδο του Προξενείου και του Γαλλικού ινστιτούτου έχει παραταχθεί αστυνομική δύναμη, με τους συγκεκριμένους να βρίσκονται έναντι του κτηρίου, έχοντας στήσει μικροφωνική.

Στην ανακοίνωσή τους οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν:

«Την Τρίτη 20 Ιουλίου η γαλλική κυβέρνηση, με πρόφαση τα «μέτρα covid» και άλλες προσχηματικές δικαιολογίες, αρνήθηκε την είσοδο των 177 ζαπατίστας, σε μια απόπειρα να ματαιώσει τις συναντήσεις για τη ζωή... οι ζαπατίστας να έρθουν στην Ευρώπη, να μας επισκεφθούν και να συναντηθούμε σε αυτή τη γη που δεν είναι γη μόνο του άγριου, πολυεθνικού κεφαλαίου, αλλά και ο τόπος στον οποίο αγωνιζόμαστε για να καταφέρουμε η ζωή, ο κόσμος όλος δηλαδή, να είναι ένας τόπος αξιοπρέπειας, ένας τόπος για να ζήσεις».