Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Έξω από το ΥΜΑΘ θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της Παρασκευής φοιτητές της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα σημερινά επεισόδια έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταγγέλοντας «καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης» κατά τη σημερινή κινητόποιηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε - Επεισόδια σε μαθητική πορεία έξω από το υπουργείο Παιδείας (vid)

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση ενάντια στους μαθητές που παλεύουν για ένα σχολείο στο οποίο θα νιώθουν ασφάλεια και θα μορφώνονται.

Σήμερα το πρωί μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας , που τόσο καιρό καλούσε τους μαθητές σε διάλογο , σε συζήτηση για την επίλυση των αιτημάτων τους . Όλα αυτά αποδείχθηκαν προσχηματικά αφού η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τους υποδέχθηκε με ΜΑΤ και χημικά, σε μια συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης να εκβιάσει και να συκοφαντήσει τους δίκαιους αγώνες τους. Καταδικάζουμε την ένταση της καταστολής, την αστυνομοκρατία!

Οι μαθητές έχουν δίκιο! Όσο και να προσπαθούν διάφορα «παπαγαλάκια», να τους συκοφαντήσουν με χυδαίο τρόπο. Με τις συλλογικές τους αποφάσεις και τα δίκαια αιτήματά τους έχουν κερδίσει τη στήριξη εκπαιδευτικών, γονιών και του ελληνικού λαού, για την προστασία της υγείας τους, την ολόπλευρη μόρφωση.

Προχωράμε σε κινητοποίηση σήμερα στις 19.00 στο ΥΜΑΘ!

Μέχρι στιγμής στην κινητοποίηση καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών, νομικής, κτηνιατρικής, γεωλογικού, αγγλικού, φιλολογικού καθώς και ο σύλλογος οικοτροφων φοιτητών εστιών Θεσσαλονίκης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ