Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φωτορεπόρτερ για τον αποκλεισμό τους από τη Δoξολογία

Οι αρμόδιες αρχές απέκλεισαν τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και από το προαύλιο της εκκλησίας, τοποθετώντας τους απέναντι από τον ναό.

Την έντονη διαμαρτυρία των φωτορεπόρτερ που θα κάλυπταν τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου προκάλεσε ο αποκλεισμός τους από τον χώρο της εκκλησίας.

Κάθε χρόνο, ως είθισται, οι φωτορεπόρτερ μπαίνουν στον ναό για να καλύψουν την τελετή, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, αυτή τη χρονιά η είσοδός τους κατέστη αδύνατη.

Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές απέκλεισαν τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και από το προαύλιο της εκκλησίας, τοποθετώντας τους απέναντι από τον ναό, μπροστά επί της ουσίας από τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί για να μην περάσουν οι πολίτες.

"Έχει έρθει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μιλάμε για τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τη σημαντικότερη ημέρα για Θεσσαλονίκη. Η δουλειά μας είναι να τη φωτογραφίσουμε με το άγημα και την ελληνική σημαία, όχι με τα αυτοκίνητα που τη φέρνουν" ανέφεραν επανειλημμένα φωτορεπόρτερ, μέλη της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα άτοπη την αιτιολογία για λήψη μέτρων για την πανδημία, αφού "το πρωί η είσοδος επιτρεπόταν κανονικά τόσο για επαγγελματίες των ΜΜΕ όσο και για πολίτες". Παράλληλα κατήγγειλαν πως επετράπη η είσοδος μόνο στους προσωπικούς φωτογράφους των επισήμων και στον φωτογράφο της Προεδρίας της Δημοκρατίας που θα διαμοιράσει και το σχετικό υλικό. "Η δουλειά των προσωπικών φωτογράφων είναι να βγάζουν ωραιοποιημένες εικόνες, όχι να καλύπτουν ειδησεογραφικά το γεγονός" προσέθεσαν.

Σε μία συμβολική κίνηση μάλιστα τοποθέτησαν τις κάμερές τους στον δρόμο την ώρα που έφτανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ μετά την έλευσή της αποχώρησαν από το σημείο.