Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για απολύσεις 1.100 επικουρικών γιατρών

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης ζητεί να υπάρξει μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την άρση των απολύσεων των επικουρικών συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης, Γιάννη Κούτρα, οι συμβάσεις περίπου 500 επικουρικών λήγουν στο τέλος του έτους, και ακόμη 600 στο τέλος Ιανουαρίου. «Οι συνάδελφοί μας απολύονται, καθώς το υπουργείο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις τους. Ο θεσμός των επικουρικών γιατρών υποτίθεται ότι ήταν για έκτακτες ανάγκες, αλλά αυτή τη στιγμή έχει γιγαντωθεί. Υπάρχουν 3000 επικουρικοί γιατροί στη χώρα, το υπουργείο τους δίνει δουλειά με σύμβαση ενός έτους και μετά ανακυκλώνεται η ανεργία. Είμαστε ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον χώρο των νοσοκομειακών γιατρών. Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και παλεύουμε μαζί τους για να κερδίσουμε τη μονιμοποίησή τους και μαζικές προσλήψεις σε όλο το ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτίμησε πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στις κλινικές που εξαρτώνται άμεσα από την παρουσία των επικουρικών συναδέλφων. «Υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 100 συνάδελφοι που θα απολυθούν στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να μάθουμε από την ΥΠΕ τι προβλέπεται να γίνει με την αντικατάστασή τους. Υποτίθεται ότι θα αντικατασταθούν με τους επόμενους στη λίστα. Αυτό είναι πρόβλημα, καθώς πρόκειται για συναδέλφους που κάποιοι από αυτούς δουλεύουν 5-7 χρόνια και θα βρεθούν ξανά στο ταμείο ανεργίας», σημείωσε ο κ. Κούτρας.