Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο πίσω από την Αλυσίδα (vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες και μέλη της «Πόλη Ανάποδα» υπέρ της οικοδόμησης νηπιαγωγείου πίσω από την «Αλυσίδα» στη Χαριλάου.

Διαμαρτυρία υπέρ της οικοδόμησης νηπιαγωγείου στο οικόπεδο επί της συμβολής των οδών Αλ. Σταύρου και Αλκμήνης στη Χαριλάου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής πολίτες και μέλη της δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής.

Το οικόπεδο, σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, θα αποχαρακτηριστεί και θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες προς αξιοποίηση αντί να δημιουργηθεί, όπως προοριζόταν για τη στέγαση των 17ου και 19ου νηπιαγωγείων. Η απόφαση για την άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης (αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου) πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στις 23/03/21 έπειτα από αίτημα των ιδιοκτητών, σύμφωνα πάντα με την Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν κάλεσμα για συλλογή υπογραφών ώστε αυτές να αποδοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ προανήγγειλαν κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα για νέα σχολική στέγη. 

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο επικεφαλής της Πόλης Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ξενόπουλος, «συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε από τον δήμο να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου. Είναι απαράδεκτη η στάση του δήμου γιατί δεν εξάντλησε τα χρονικά και νομικά περιθώρια που είχε ώστε να γίνει νηπιαγωγείο σε μία περιοχή που έχει φοβερά μεγάλη ανάγκη από σχολικά κτήρια. Τα παιδιά μοιράζονται σε πολλά νηπιαγωγεία καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι».

Τα άτομα φώναξαν συνθήματα διεκδικήσεις χρημάτων για την παιδεία και ενάντια στον αποχαρακτηρισμό και στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απόφαση να περάσει στα ψιλά γράμματα. Διεκδικούμε να αναιρεθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να βρεθούν τα χρήματα και να προχωρήσει η οικοδόμηση του νηπιαγωγείου που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή», καταλήγει το δημοτικό σχήμα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.