Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τη μετατροπή Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί (vid)

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα κατά του Ερντογάν διαμαρτυρήθηκαν πολίτες το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής απόφασης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποίησαν πολίτες σήμερα το απόγευμα μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Η μικρή ομάδα διαδηλωτών κρέμασε την ελληνική σημαία μπροστά από την είσοδο της εκκλησίας και κρατώντας σημαίες του Βυζαντίου ανήρτησε πανό με το μήνυμα στα αγγλικά «Η Αγιά Σοφιά είναι χριστιανική εκκλησία» και «Ερντογάν = Δικτάτορας».

«Η Αγία Σοφία είναι μνημείο του ελληνικού πολιτισμού αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι ένα μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Η διεθνής κοινότητα από δω και πέρα πρέπει να κάνει αντίστοιχες κινήσεις και να βάλει αντίστοιχες κυρώσεις», τόνισε ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, επικεφαλής των Ενωμένων Μακεδόνων.

Το «παρών» έδωσε ο πρώην νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται έναν νέο Ερντογάν».

Στο σημείο μετά από λίγη ώρα έφτασαν μέλη της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα.