Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην παραχώρηση του κτηρίου στα δικαστήρια.

του Μάνου Χατζάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωΐ της Δευτέρας μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας κατά της παραχώρησης του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υποκαταστήματος της Πύλης Αξιού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η παραχώρηση του κτηρίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.Όπως τονίζουν, δεν προσκλήθηκε ούτε εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ (ιδιοκτήτης του κτηρίου) ούτε εκπρόσωποι των εργαζομένων στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Καράογλου.Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της παραχώρησης, καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες στο κοινό υπηρεσίες. Παράλληλα, μοίρασαν και ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως το κτηριακό ζήτημα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί σε σύσκεψη εργασίας σήμερα στο ΥΜΑΘ, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών και άλλων φορέων που έχουν σχέση με το ζήτημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ