Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία καλλιτεχνών για το άνοιγμα του πολιτισμού

Η «Συνέλευση Καλλιτεχνών» πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Για το άνοιγμα του πολιτισμού με πληρότητα 50%, τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τις εργασιακές σχέσεις των καλλιτεχνών, το αίτημα για δωρεάν μέτρα προστασίας και πρόληψης στους χώρους δουλειάς, την άμεση καταβολή των επιδομάτων Απριλίου και Μαΐου και τη συνέχιση των επιδομάτων στους καλλιτέχνες, η «Συνέλευση Καλλιτεχνών» πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής διαμαρτυρία στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Ζητούν, ακόμη, τη συνέχιση των επιδομάτων στους μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η εργασία τους και την άμεση καταβολή των επιδομάτων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στους μουσικούς του δρόμου που δεν τα έχουν λάβει.

«Παλεύουμε για την επαναλειτουργία του καλλιτεχνικού κλάδου συνολικά, για το άνοιγμα όλων των καλλιτεχνικών σχολών, δραματικών, χορού, ωδείων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Απαιτούμε να επιτραπεί η ασφαλής διεξαγωγή συναυλιών, παραστάσεων θεάτρου/χορού, κινηματογράφων», τονίζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ