Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στις Συκιές (φωτο+vid)

Τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό διαμέρισμα στις Συκιές παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης είχε κάνει αίτηση για να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη

Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το διαμέρισμα του κ. Γιώργου Νίκογλου, το οποίο τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό στις 19 Μαΐου παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ότι είχε κάνει αίτηση για να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, βρίσκεται σε εξέλιξη στις Συκιές, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Νίκογλου σημειώνει ότι ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης για το αν δικαιούται να μπει στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει προγραμματιστεί τελικώς και μετά τις αναβολές τον Δεκέμβριο, η τράπεζα στις 19 Μαϊου έβγαλε το διαμέρισμα σε πλειστηριασμό.

Ο ίδιος αναφέρει ότι, όντας επαγγελματίας, είχε εργαστήριο οπτικών και πήρε δάνειο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της γυναίκας του.

Ωστόσο, όπως είπε, η δουλειά λόγω της οικονομικής κρίσης έπεσε με συνέπεια από ένα σημείο και μετά να μη μπορεί να πληρώσει τη δόση, παρά το γεγονός ότι από ένα συνολικό ποσό 120.000 ευρώ είχε καταφέρει να αποπληρώσει περίπου 70.000.

Κάνει έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως λέει, αν τον βγάλουν από το σπίτι του θα αναγκαστεί με τη γυναίκα του να μείνει σε σκηνή.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους των Συκεών.