Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής παρουσίας στην Αρχαία Αγορά

Άτομα από τη «Συνέλευση Κατοίκων Άνω Κέντρου» διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική παρουσία στην Αρχαία Αγορά, πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης με Γκαρμπολά, μέλη της «Συνέλευσης Κατοίκων Άνω Κέντρου» και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία παρενέβη, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, το προηγούμενο διάστημα, μετά από καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών για αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι τα οποία κρατούσαν μέχρι τις πρωινές ώρες, προκαλώντας παράλληλα συνθήκες οχλαγωγίας και συνωστισμού.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς η ΕΛΑΣ μετά το δημοσίευμα της Voria.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει η αναρχική οργάνωση mundo nuevo, οι αστυνομικές επιχειρήσεις στις γειτονιές και τις πλατείες έχουν ως μοναδικό στόχο να εμποδίσουν τους κατοίκους να περάσουν την ώρα τους σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από τις κρατικές οδηγίες που έχουν δοθεί αναφορικά με την πρόληψη για τη διασπορά του κορωνοιου.

Τονίζουν ωστόσο ότι η προστασία από τον ιό είναι ανεξάρτητη από τις κρατικές εντολές. Προς το παρόν τα άτομα παραμένουν στο σημείο, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.