Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία και πανό στο ΠΑΜΑΚ για την εκπαίδευση

Μέλη του Ελευθεριακού Σχήματος ΠΑ.ΜΑΚ. έχουν στήσει μικροφωνική και διαμοιράζουν κείμενο κατά της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης

Διαμαρτυρία για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιούν φοιτητές στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του Ελευθεριακού Σχήματος ΠΑ.ΜΑΚ. έχουν στήσει μικροφωνική και διαμοιράζουν κείμενο, στο οποίο τονίζεται πως με την εφαρμογή του νομοσχεδίου «η παιδεία θα εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό, να τεθεί στην υπηρεσία κεφαλαίου-κράτους».

Παράλληλα, έχουν αναρτήσει πανό στο ισόγειο του Πανεπιστημίου στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Κόντρα στην πειθάρχηση και στην υποταγή, το νέο νομοσχέδιο να μην εφαρμοστεί».

Στο έντυπο φυλλάδιο γίνεται αναφορά στην εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων ΑΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων και σχολών, στη δημιουργία Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και στο πανεπιστημιακό άσυλο.

«Ως φοιτητές δεν πρόκειται να δεχθούμε σιωπηλά την κατάσταση που θέλουν να επιβάλλουν. Θα αγωνιστούμε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για ελεύθερες παροχές- σίτιση, στέγαση, ακαδημαϊκά συγγράμματα- για όλους» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Οι φοιτητές του Ελευθεριακού Σχήματος καλούν σε ανοιχτή συζήτηση και συντονισμό δράσεων για το ζήτημα στις 4 Μαρτίου και ώρα 15.00 για το ζήτημα στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.