Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία συνταξιούχων - Ζητούν πίσω τα αναδρομικά

Οι συνταξιούχοι διαφόρων κλάδων διεκδικούν την καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης, την καταβολή των αναδρομικών αλλά και του ΕΚΑΣ.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης συνταξιούχοι με τελική κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Με σύνθημα «όχι στα φιλοδωρήματα» αλλά επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, των δώρων και του ΕΚΑΣ οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις κατέβηκαν στους δρόμους, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης, την καταβολή των αναδρομικών για τις επικουρικές συντάξεις καθως και να μην φορολογηθουν τα αναδρομικά που, όπως λένε, κατεβλήθησαν με καθυστέρηση πέντε ετών και μάλιστα άτοκα.

Ζητούν ακόμη πίσω τα δώρα αλλά και το ΕΚΑΣ που, όπως λένε, το πλήρωσαν με τη δουλειά τους, καθώς και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ενώ παράλληλα ζητούν ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Λίγο πριν τις 12 πορεία έφτασε στο ΥΜΑΘ μέσω της Εγνατίας και της Ι. Δραγούμη και αντιπροσωπεία τους θα καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο του Υπουργείου.