Skip to main content

Διαμαρτυρία με πλακάτ στον σταθμό Βενιζέλου για την επίσκεψη Μενδώνη-Καραμανλή

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση απόσπασης των αρχαίων ενόψει της επίσκεψης των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού.

Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό πραγματοποιούν μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενόψει της επικείμενης επίσκεψης των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Κρατώντας πανό με συνθήματα «ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ», «Έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου», «Δήμαρχε καταστρέφεις την πόλη σου», τα μέλη της κίνησης διαμαρτύρονται για την απόφαση απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων του σταθμού, υπό την επιτήρηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Σε δηλώσεις του ο συντονιστής της Κίνησης Πολιτών, Φωκίων Δεληγιάννης, ανέφερε πως η σημερινή διαμαρτυρία εκεί στόχο να καταδείξει με κόσμιο τρόπο την αποφασιστικότητα των μελών για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων και να στείλει το μήνυμα στους δύο υπουργούς ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν ορίζει ποια λύση θα εφαρμοστεί, αλλά ότι απλώς δεν είναι παράνομη η απόσπαση και επανατοποθέτηση. Ο κ. Δεληγιάννης ζήτησε και πάλι από τους αρμόδιους φορείς να δώσουν το χρονοδιάγραμμα του μετρό, υποστηρίζοντας ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Και πρόσθεσε πως η παραμονή in situ είναι η βέλτιστη για την πόλη, για τις αρχαιότητες, αλλά και για το έργο.


Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την έντονη παρουσία της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η διαμαρτυρία τους είναι ειρηνική.