Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του θιάσου της Κάρμεν Ρουγγέρη για τα πτυχία των ηθοποιών (vid)

Μετά το τέλος της παράστασης «Οδύσσεια» στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης οι ηθοποιοί προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την εξίσωση του πτυχίου δραματικών σχολών με απολυτήριου λυκείου

Τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση των σπουδών τους από το νέο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 εξέφρασαν οι ηθοποιοί του θιάσου της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της παιδικής παράστασης «Οδύσσεια» στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, οι ηθοποιοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την εξίσωση του πτυχίου δραματικών σχολών με απολυτήριου λυκείου.

Η κ. Ρουγγέρη ανέφερε στο τέλος της παιδικής παράστασης ότι «όλοι οι ηθοποιοί μας είναι καλλιεργημένοι, κάνουν τρία χρόνια σπουδές, παίρνουν δίπλωμα και πληρώνουν για αυτό. Όμως ψηφίστηκε ένας νόμος που δεν τον έχουμε καταλάβει ή μάλλον ξέρουμε για ποιον λόγο γίνεται αυτό, υπάρχει αντιπαλότητα με εκείνους που σπουδάζουν θεατρολογία. Έτσι, λοιπόν, ο νόμος που ψηφίστηκε τώρα μας υποβιβάζει όλους τους ηθοποιούς ενώ έχουμε κάνει τρομερές σπουδές και μας βάζει στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό».

Από την πλευρά τουηθοποιός της παράστασης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «όλοι εμείς οι απόφοιτοι λυκείου θα θέλαμε να σας έχουμε αρωγούς στον αγώνα μας αυτό».