Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης πέθανε λίγες ώρες αφού μπήκε σε επιχείρηση-Στο εδώλιο ο ιδιοκτήτης

Ο 62χρονος ιδιοκτήτης κρίθηκε ένοχος όχι για τον θάνατο του διαρρήκτη αλλά για τις σωματικές βλάβες που του προκάλεσε κατά τη συμπλοκή τους

Ήταν παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2019 όταν η είδηση του θανάτου ενός 32χρονου που λίγα λεπτά πριν διέρρηξε μία επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη απασχόλησε την επικαιρότητα.

Ο 32χρονος, μετά από συμπλοκή που είχε με τον ιδιοκτήτη, επιχείρησε να βγει από την τρύπα που είχε κάνει ο ίδιος στην τζαμαρία της επιχείρησης και τραυματίστηκε βαρύτατα στον μηρό, χάνοντας μεγάλες ποσότητες αίματος. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά κατέληξε, ενώ ο 62χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος όχι για τον θάνατο του 32χρονου αλλά για τις σωματικές βλάβες που του προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο άτυχος νεαρός κατέληξε από τα βαριά τραύματα που του προκλήθηκαν από τα γυαλιά της τζαμαρίας.

Ο 62χρονος ιδιοκτήτης κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Το ιστορικό

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πώλησης μηχανημάτων και εργαλείων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών είδε την επιχείρησή του να γίνεται στόχος διαρρηκτών πέντε φορές σε μόλις τρεις μέρες. Όταν τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου δέχτηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία security για νέα διάρρηξη στον χώρο μετέβη ο ίδιος στο σημείο. Αφού έγινε η καταγραφή του περιστατικού από την αστυνομία, έφτανε ήδη πρωί και ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει στην επιχείρησή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαρρήκτες μπούκαραν στην εταιρεία με την ίδια μέθοδο, σπάζοντας δηλαδή τα τζάμια από διάφορες πλευρές, και δεν προλάβαιναν καν να τα αντικαταστήσουν πριν το επόμενο χτύπημα.

Την ώρα που βρισκόταν στην εταιρεία και λίγα λεπτά μόνο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, άκουσε ξαφνικά έναν θόρυβο και, πηγαίνοντας να δει τι γίνεται, βρέθηκε μπροστά στον 32χρονο, που είχε διαρρήξει άλλο τζάμι και βρισκόταν ήδη μέσα στο κατάστημα.

Αγανακτισμένος, όπως είπε, και ισχυριζόμενος πως ήταν σε άμυνα, καθώς ο 32χρονος άρπαξε ένα αγροτικό εργαλείο, πιάστηκε στα χέρια με τον διαρρήκτη. Μετά από μερικά λεπτά συμπλοκής πήρε και ο ίδιος ένα ξύλινο στειλιάρι. Ακολούθησε μικρή καταδίωξη, με τον 32χρονο να επιχειρεί να βγει από την τρύπα που ο ίδιος άνοιξε στο τζάμι. Εκεί τραυματίστηκε βαρύτατα και έχασε πολύ αίμα, με τον 62χρονο να δένει, όπως περιέγραψε στο δικαστήριο το τραύμα του 32χρονου, και να καλεί το ΕΚΑΒ. Ο 32χρονος διακομίσθηκε στο Γεννηματάς, όπου και κατέληξε.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του περί άμυνας και ψυχικής ορμής και απεφάνθη πως, πράγματι, ο 62χρονος δεν ευθύνεται για τον θάνατο του 32χρονου, προκάλεσε όμως στον ίδιο σωματικές βλάβες κατά τη συμπλοκή και τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί.