Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ παραμένει ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυρά αστυνομικού

Ο νεαρός έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, που αφαιρέθηκε μετά από πολύωρο χειρουργείο αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό μετά από καταδίωξη.

Ο νεαρός έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, που αφαιρέθηκε μετά από πολύωρο χειρουργείο αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

Ο 34χρονος αστυνομικός, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο 16χρονος Ρομά μετέβη σε ένα πρατήριο καυσίμων επί της Μοναστηρίου και έβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο στο αγροτικό φορτηγάκι, χρώματος ασημί, το οποίο οδηγούσε χωρίς ωστόσο να πληρώσει το αντίτιμο. Ο υπάλληλος κάλεσε την ΕΛΑΣ, η οποία και επενέβη άμεσα καθώς αστυνομικοί βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το φορτηγάκι εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη καθώς ο νεαρός δεν σταματούσε σε κανένα σήμα των αρχών. Στο ύψος της Συμμαχικής Οδού ο νεαρός επιχείρησε να εμβολίσει με το αγροτικό φορτηγάκι του δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ για να αποφύγει τη σύλληψη. Στο σημείο έπεσαν πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς για να ακινητοποιηθεί ο 16χρονος και το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. 

Τα παραπάνω αρνείται η πλευρά της οικογένειας του 16χρονου, ο δικηγόρος της οποίας κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση σε βάρος του ανήλικου.