Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 38χρονος χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα

Ένας 38χρονος άνδρας, παρότι δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα και έχαιρε άκρας υγείας, χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Δύσκολες μέρες βίωσε ένας 38χρονος από τη Θεσσαλονίκη που νόσησε με τον νέο κορωνοϊό και κινδύνεψε η ζωή του, αν και ήταν υγιέστατος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο νεαρός άνδρας διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθεί την περασμένη εβδομάδα σε κλινική για κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Παρά τη νοσηλεία του και το -σημαντικότερο- ότι δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, η πορεία της υγείας του συνέχισε να βαίνει επιδεινούμενη με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν επιβεβλημένη την άμεση διασωλήνωσή του. Έτσι, την περασμένη Πέμπτη ο άνδρας διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

Η διασωλήνωση φαίνεται πως έδρασε καταλυτικά για την αντιστροφή της πορείας της υγείας του και, εμφανίζοντας σαφή σημάδια μεγάλης βελτίωσης, το Σάββατο, δύο ημέρες μετά, αποσωληνώθηκε. Πλέον, ο 38χρονος νοσηλεύεται και πάλι στην κλινική του Παπανικολάου. Η κατάσταση της υγείας του, αν και παρακολουθείται στενά, δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να πάρει εξιτήριο μόλις διαπιστωθεί αρνητικός σε επόμενα τεστ κορωνοϊού.

Η περίπτωση του 38χρονου από τη Θεσσαλονίκη καθιστά σαφές, για μία ακόμη φορά, ότι ο SARS-CoV-2 δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, αλλά μπορεί να χτυπήσει όλα τα ηλικιακά στρώματα, δίχως, μάλιστα, οι νοσούντες να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.