Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η υπόθεση του ΤΙΤΑΝ διχάζει τη Νέα Δημοκρατία

Τα νέα καθήκοντα του Λευτέρη Μωυσιάδη, η καλή συνήθεια του Γιάννη Δαρδαμανέλη και η διχογνωμία στη ΝΔ για το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

-Εξαιρετικά επίκαιρη και έξυπνη η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (και οι δυο νομαρχιακές Α' και Β' Θεσσαλονίκης με τη θεματική Εργατικής Πολιτικής) για την Πρωτομαγιά. Με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό εργατολόγο, ομότιμο καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ, Άρι Καζάκο, και συντονίστρια την περιφερειακή σύμβουλο, Δήμητρα Θωμά, η εκδήλωση είχε τίτλο: «Ελαστικά και Αόρατα Εργαζόμενοι 2020». Θέμα η «ελαστική» και «αόρατη» εργασία, σχετικά καινοφανείς όροι στην εργασιακή πραγματικότητα. Πολύ ενδιαφέρουσες και οι παρεμβάσεις ανθρώπων με τέτοιες σχέσεις εργασίας. Ο κομματικός μηχανισμός για κάτι τέτοιες εκδηλώσεις αποδεικνύεται χρήσιμος και ωφέλιμος. Όχι μόνο για το κόμμα, αλλά για την κοινωνία συνολικά.

υπόθεση του ΤΙΤΑΝ μπορεί να μη φαίνεται, αλλά διχάζει τη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Το κόμμα επισήμως, δια της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλα έκανε ως κυβέρνηση κι άλλα λέει τώρα, ενώ στηρίζει ξεκάθαρα την κυβερνητική πολιτική. Από την άλλη, τοπικοί βουλευτές φαίνεται να συμφωνούν με τους δημάρχους (που σχεδόν στο σύνολό τους είναι «γαλάζιοι») και με τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αντιδρούν στις κυβερνητικές αποφάσεις. Το λένε με εύσχημο τρόπο (ακούστε τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών και διαβουλευτείτε), αλλά στην ουσία ζητούν να προβληματιστεί περαιτέρω η κυβέρνηση για την αδειοδότηση στο ΤΙΤΑΝ για την ενεργειακή αξιοποίηση υπολειμμάτων στερεών αποβλήτων. 

-Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέλαβε ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Λευτέρης Μωυσιάδης. Από την Πιερία, άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, με στενό πολιτικό φίλο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου (ήταν από τους λίγους που τον στήριξε στη μάχη για την προεδρία της ΚΕΔΕ από τη Βόρεια Ελλάδα) και με πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Κυριακού Μητσοτάκη, ο κ. Μωυσιάδης θα είναι υπό τις οδηγίες του γραμματέα, βουλευτή Σερρών, Τάσου Χατζηβασιλείου. Στο παρελθόν ο κ. Μωυσιάδης ήταν υπεύθυνος γραφείων τύπου, διεθνών και δημοσίων σχέσεων σε Δήμους, Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις, ενώ «έτρεξε» και ευρωπαϊκά προγράμματα για τον τουρισμό. Δυο φορές εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και με συμμετοχή στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως και στη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

-Μέσα σε όλα ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, φρόντισε να δώσει και αίμα την προηγούμενη Τετάρτη στην αιμοδοσία του δήμου. Τακτική του συνήθεια, όπως μαθαίνουμε, η οποία δεν θα μπορούσε να σταματήσει μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, με τα αποθέματα να μειώνονται δραματικά. Ο κ. Δαρδαμανέλης είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος σ' αυτά τα ζητήματα και παρά τις πολλές υποχρεώσεις εν μέσω υγειονομικής κρίσης θεώρησε χρέος του να μην παραλείψει την αιμοδοσία.