Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη - Με σκυμμένα κεφάλια οι κατηγορούμενοι

Στις 23 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Με μαύρες μάσκες και κατεβασμένα βλέμματα βρέθηκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που είχε οπαδικα κίνητρα.

Οι 12 έφτασαν στα δικαστήρια νωρίς το πρωί, ενώ μετήχθησαν από φυλακές όλης της χώρας, όπου κρατούνται προσωρινά από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τις θέσεις τους στο εδώλιο, ακούγονταν ψίθυροι, με χαρακτηριστική στιγμή το «χτυπούσες τον γιο μου» που ακούστηκε από τα χείλη της μητέρας του 19χρονου Άλκη.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου λόγω κωλυμάτων των δικηγόρων υπεράσπισης, που είναι πάνω από 20, και θα συνεχιστεί με την κλήρωση των ένορκων και τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων.

Οι δώδεκα -21 έως 26 ετών- κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι φίλοι του άτυχου νέου, που δέχθηκαν και αυτοί άγρια επίθεση την 1η Φεβρουαρίου του 2022, οι γονείς του Άλκη, μάρτυρες και δεκάδες ακόμα πολίτες, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας. Ειδική μέριμνα υπήρξε για τις θέσεις των δικηγόρων υπεράσπισης και των δημοσιογράφων.