Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν στη σειρά τρία ΙΧ και συνελήφθησαν

Στη φάκα της αστυνομίας έπεσαν οι δύο αλλοδαποί μετά από επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις σε ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς 24 και 32 ετών πέρασαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί του ΑΤ Λευκού Πύργου, μετά από συνεχόμενες διαρρήξεις που διέπραξαν σε σταθμευμένα ΙΧ.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες διέρρηξαν το ένα μετά το άλλο τρία ΙΧ, ωστόσο εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επτά ατόμων (μεταξύ των οποίων και οι δυο προαναφερθέντες) για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστειών και κλοπών που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος εννέα ακόμη ατόμων από τα Τμήματα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Χαριλάου-Αναλήψεως και Νεάπολης-Συκεών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σχηματισμού δικογραφίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε βάρος δύο νεαρών αλλοδαπών, οι οποίοι τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο κέντρο της πόλης, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από δύο 15χρονους τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.