Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δικαστικό «όχι» για αποφυλάκιση του Λεμούσια

Απερρίφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το αίτημα για αποφυλάκιση του Μιχάλη Λεμούσια, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα για την αποφυλάκιση του Μιχάλη Λεμούσια ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πρώην γ.γραμματέας του δήμου, ζητούσε  την υφ' όρων απόλυση του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δικαστικό συμβούλιο εξέτασε τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης. Τελικά, υιοθέτησε την άποψη της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Σπυριδούλας Σταυράτη που είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει μόνιμη αναπηρία, παρά το γεγονός ότι έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αγγειοπλαστικής για την αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου.

Ο Μ. Λεμούσιας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης, διαθέτει σχετική πιστοποίηση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας .