Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γόνος εύπορης οικογένειας δικάζεται για τον φόνο μπάτλερ

Ύστερα από µακροχρόνια έρευνα του Τµήµατος Εγκληµάτων κατά Ζωής ο 33χρονος γιος του γνωστού επιχειρηµατία θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού

Σε δίκη παραπέµπεται γόνος εύπορης οικογένειας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Φεβρουάριο 2013 σκότωσε τον οικιακό βοηθό, υπήκοο Σρι Λάνκα, επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Το πτώµα βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της έπαυλής του στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε το 2017 και ο κατηγορούµενος αφέθηκε ελεύθερος, µε περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ύστερα από µακροχρόνια έρευνα του Τµήµατος Εγκληµάτων κατά Ζωής της ∆ιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 33χρονος γιος του γνωστού επιχειρηµατία θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στα µέσα Νοεµβρίου.

Με βούλευµα του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών παραπέµπεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεµη ψυχική κατάσταση».

Ο κατηγορούµενος δεν κρατείται, καθώς του έχουν επιβληθεί µόνο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εµφάνισης σε αστυνοµικό τµήµα.

Η υπόθεση

Σύµφωνα µε το βούλευµα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου 2013, ο 28χρονος (τότε) κατηγορούµενος, στο πολυτελές σπίτι του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι στραγγάλισε τον 25χρονο οικιακό βοηθό.

Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαµβάνεται στη δικογραφία, το θύµα απεβίωσε λόγω κατάγµατος σε οστό του λαιµού. Από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο (16-17 Φεβρουαρίου 2013), όλο το υπηρετικό προσωπικό και τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας του κατηγορουµένου απουσίαζαν. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνο το θύµα και ο κατηγορούµενος, ο οποίος τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Ο 33χρονος σήµερα κατηγορούµενος αρνείται τα πάντα, αλλά, σύµφωνα µε το βούλευµα, πέφτει σε αντιφάσεις. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το έγκληµα χαρακτηρίζεται ως σεξουαλικό και λόγω των κακώσεων που βρέθηκαν σε επίµαχα σηµεία στο σώµα του θύµατος.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ποινικολόγος δρ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, σε σχετικό υπόµνηµα που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για µεθοδευµένη τοποθέτηση του θύµατος στην πισίνα. «Το θύµα βρέθηκε πράγµατι προσεκτικά τοποθετηµένο στην πισίνα της οικίας, ώστε το χλώριο που εµπεριέχεται στο νερό της να αλλοιώσει και καταστρέψει οποιοδήποτε ξένο γενετικό υλικό θα µπορούσε να βρεθεί στα χέρια, στον λαιµό και το πρόσωπο του θύµατος, µεθόδευση που καταδεικνύει την επιµέλεια του δράστη να µην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του».