Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Δίκη Άλκη: «Γύρισα για να μην με βρει το δρεπάνι μπροστά - Δεν το πίστευα»

Ο φίλος του άτυχου Άλκη που δέχτηκε επίθεση με το δρεπάνι τη φονική νύχτα είπε πως έμαθε για τον θάνατο του 19χρονου στο ασθενοφόρο

Με την κατάθεση του άλλου φίλου του αδικoχαμένου Άλκη συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση που πάγωσε το πανελλήνιο.

Ο 20χρονος σπουδαστής ηχοληψίας, που δέχτηκε επίθεση με το δρεπάνι στο πίσω μέρος του σώματός του, πριν τελικά καταφέρει να τρέξει για να «σώσει τη ζωή του», όπως είπε, περιέγραψε όλα όσα θυμάται από τη νύχτα που σταμάτησε ο χρόνος.

«Ήμασταν φίλοι με τα παιδιά για αρκετό καιρό. Τον Άλκη τον γνώρισα μέσω του άλλου φίλου μας και βγαίναμε πού και πού για έναν καφέ. Εγώ έδινα μάθημα, γύρισα Χαριλάου, εκεί στο πάρκο, όπου είχαμε πει ότι θα βρεθούμε με τα παιδιά. Καθίσαμε λίγο και μετά πήγαμε για 45 λεπτά στον σύνδεσμο. Πηγαίνω καμία φορά για να δω ματς, τίποτα παραπάνω. Μετά γυρίσαμε ξανά στο πάρκο και στη συνέχεια πήγαμε βόλτα», είπε ο μάρτυρας.

«Είδαμε την πολυκατοικία και καθίσαμε εκεί για περίπου 45 λεπτά. Ήρθαν και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Εγώ κατάλαβα μόνο αυτούς που ήρθαν από την Πλαστήρα. Είχα την αίσθηση ότι μέτρησα 10 με 15 άτομα. Δεν τους αντιλήφθηκα ότι έρχονταν από πριν πάρα μόνο ότι τους είδα μπροστά μου», ανέφερε για τη στιγμή που ξεκίνησε η αιματηρή επίθεση.

«Ερχόντουσαν απειλητικά, δεν ήρθαν για πουν ένα γεια. Ήρθαν για να κάνουν κακό. Είχαν όλοι καλυμμένα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι κρατούσαν κάτι: μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα, ρόπαλα. Μόλις έγινε η ερώτηση και είπαμε Άρης, ξεκίνησε η επίθεση», σημείωσε.

«Είδα αυτόν που είχε το δρεπάνι να έρχεται κατά πάνω μου. Οι δύο άλλοι πρόλαβαν, έφυγαν και σώθηκαν. Ο Άλκης και ο άλλος φίλος μας κάθονταν πιο πάνω στα σκαλιά», είπε για τη στιγμή που χτυπήθηκε από το δρεπάνι.

«Γύρισα το σώμα μου και δεν κατάλαβα ότι έφαγα δρεπανιά. Ίσως από την αδρεναλίνη. Είδα το δρεπάνι και γύρισα για να μην με βρει μπροστά. Από τον πόνο δεν κατάλαβα ότι με είχαν βρει με αυτό. Δεν το πίστευα. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι ξύλο. Μετά είδα πίσω και έπιασα τα αίματα», κατέθεσε ο 20χρονος.

«Πήδηξα τα κάγκελα και βγήκα στην Παπαναστασίου. Για δύο δευτερόλεπτα γύρισα και κοίταξα. Είδα πάρα πολλά άτομα πάνω στους άλλους δύο. Δεν μπορούσα να διακρίνω ποιος είναι ποιος, όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα», πρόσθεσε.

«Άκουγα φωνές, τον Άλκη να λέει "μην με βαράτε άλλο, βοήθεια". Και αυτοί φώναζαν αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Μετά από λίγο είδα επτά ή οκτώ από αυτούς να κατευθύνονται στα αυτοκίνητά τους», τόνισε μεταξύ άλλον.

«Ένιωθα πολύ τον πόνο. Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα την πληγή μου. Είδα έναν από τους φίλους μου που έφυγαν, περπατήσαμε λίγο και μετά είδαμε το ασθενοφόρο. Δεν σκεφτόμουν πολύ καθαρά εκείνη την ώρα. Άκουγα πολλές φωνές. Τον 21χρονο τον είδα στο νοσοκομείο, τον Άλκη δεν τον ξαναείδα... Στο ασθενοφόρο έμαθα ότι είναι νεκρός», ανέφερε με κόμπο στη φωνή του.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η επίθεση κράτησε ένα λεπτό και ότι τα ήταν ιδιαίτερα βίαιη. «Ήρθαν για να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμα ότι πρόλαβε να δει «το δρεπάνι, δύο τρία μαχαίρια και ένα ρόπαλο».

«Το δρεπάνι ήταν μεγάλο και είχε κόκκινη λαβή. Αυτό θυμάμαι, ήταν και αυτό που είδα πιο κοντά. Δεν είχα ξαναδεί δρεπάνι. Το ένα μαχαίρι έμοιαζε με ψωμιού. Ήταν μεγάλο. Στο συμβάν ήμουν πέντε με δέκα δευτερόλεπτα. Αιμορραγούσα, το παντελόνι μου από μαύρο ήταν όλο κόκκινο. Αυτός με το δρεπάνι ήταν πιο κοντά σε μένα από όλα τα παιδιά για αυτό πίστευα ότι χτυπήσει εμένα. Φεύγοντας είδα κάποιον με δρεπάνι πάνω από τον Άλκη», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του. «Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού, όπου μπορούσαν να τον χτυπήσουν, τον χτύπησαν», συμπλήρωσε.

«Είμαστε φίλαθλοι, βλέπαμε κανένα ματς αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαστε οργανωμένοι οπαδοί, κανένας από εμάς. Με διαφορά ο Άλκης είχε την ελάχιστη επαφή με την ομάδα. Ποτέ δεν είχαμε εμπλακεί σε κάποιο επεισόδιο», είπε ο 20χρονος.

Αυτήν την ώρα ο μάρτυρας εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης.