Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δικηγόροι άφησαν τις αντιδικίες και επιδόθηκαν στο σκάκι μέσα στα δικαστήρια

Η Αθλητική Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το πρώτο τουρνουά σκάκι για τον νομικό κόσμο της πόλης.

Στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι... αντιδικίες που όμως δεν είχαν ως αντικείμενο κάποια υπόθεση αλλά μία παρτίδα σκάκι.

Σαρανταπέντε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες σκακιστές όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στο πρώτο τουρνουά σκάκι για τον νομικό κόσμο της πόλης.

Δικηγόροι, ασκούμενοι, αλλά και δικαστές, καθώς και παιδιά αυτών πήραν τις θέσεις τους μπροστά από τις σκακιέρες και με την προσήλωση που απαιτεί το άθλημα προετοίμαστηκαν για τις μεθοδικές τους κινήσεις υπό το βλέμμα δύο επαγγελματιών διαιτητών.

Το τουρνουά ξεκίνησε στις 14:00 και αναμένεται να είναι μαραθώνιο καθώς οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε επτά παρτίδες των δέκα λεπτών (συν πέντε δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε αθλητή). Νικητής θα αναδειχθεί ο παίκτης ή η παίκτρια που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, ενώ οι... ενστάσεις δεν θα γίνουν δεκτές! Τα έπαθλα περιλαμβάνουν κύπελλο, μετάλλια αλλά και μία έκπληξη από τη Νομική Βιβλιοθήκη.

Όσον αφορά το κλίμα του τουρνουά, μόνο ανταγωνιστικό δεν θα χαρακτηριζόταν, καθώς οι αθλητές φάνηκαν να απολαμβάνουν τη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με τον Ηλία Γκίνδη, πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής του ΔΣΘ, η χαρά για τη δια ζώσης αλληλεπίδραση ήταν έκδηλη και η ανταπόκριση μεγάλη.

«Στο πλαίσιο της Επιτροπής Αθλητισμού σκεφτήκαμε να βρούμε και άλλες δραστηριότητες πέραν των κλασικών, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και να δώσουμε την ευκαιρία σε συναδέλφους να πάρουν μέρος σε ένα τουρνουά σκάκι, την αξία του οποίου όλοι γνωρίζουμε», ανέφερε ο κ. Γκίνδης.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η Αθλητική Επιτροπή σχεδιάζει και άλλες δράσεις, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ήδη η διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά beach volley του Δικηγορικού Συλλόγου.

Επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες ευχήθηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Φινοκαλιώτης που βρέθηκε στον χώρο διεξαγωγής του τουρνουά, καθώς και συνάδελφοι των αθλητών αλλά και εργαζόμενοι στο Μέγαρο που έκαναν ένα πέρασμα από το σημείο.