Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για το κάψιμο του πανό με φωτογραφία Ερντογάν

Τα επεισόδια το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Δικογραφία για διατάραξη φιλικών σχέσεων ελληνικού κράτους με ξένου κράτους σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ατόμων Κουρδικής καταγωγής τα οποία χθες κρατούσαν το πανό με τη φωτογραφία του Ερντογάν που έκαψαν διαδηλωτές έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Με εντολή εισαγγελέα τα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Για τα άλλα οκτώ άτομα που είχαν προσαχθεί από την αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αποχώρησαν.
Χθες έξω από το Τουρκικό Προξενείο σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Εμπρού Τιμτίκ. Ομάδα ατόμων έκαψε πανό με τη φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα επεισόδια το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα έμπροσθεν του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας.
Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες.