Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων

Ένας 21χρονος και ένας 27χρονος, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Για αυτές τις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη, και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη τριών ανδρών ηλικίας 21, 27 και 75 ετών.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον 30χρονο ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 15χρονης, στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης παραποίησε φωτογραφίες της και με την απειλή δημοσιοποίησής τους της απέσπασε πλήθος φωτογραφιών της με ευαίσθητο περιεχόμενο, τις οποίες στη συνέχεια δημοσιοποίησε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά τον 75χρονο συνταξιούχο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγορείται ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους-εφαρμογές και προχώρησε στη λήψη πλήθους αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, σχετικά με τους δύο κατηγορούμενους 21 και 27 ετών, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου, στην Ελλάδα, κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη.

Ο συλληφθείς 30χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Παράλληλα, οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων τριών ανδρών υποβλήθηκαν, με την τακτική διαδικασία, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.