Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δημοτικός αστυνομικός έπιασε άνδρα που καταδίωκε ομάδα ΔΙΑΣ

Βλέποντας τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν, ο δημοτικός αστυνομικός επενέβη και ακινητοποίησε τον άνδρα, παραδίδοντάς τον στις αρχές

Ένας δημοτικός αστυνομικός ανέλαβε για λίγο χρέη... αστυνομικού σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις 17:30, επί της οδού Ιασωνίδου, στο κέντρο της πόλης, ο δημοτικός αστυνομικός αντελήφθη έναν αλλοδαπό άνδρα που καταδιωκόταν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς είχε αρνηθεί να σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο.

Βλέποντας τους αστυνομικούς, ο... δημοτικός συνάδελφός τους επενέβη και ακινητοποίησε τον άνδρα, παραδίδοντάς τον στις αρχές.

Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη για απείθεια.

«Στις 20/10/2021, δύο στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας συνέδραμαν ουσιαστικά στην σύλληψη ατόμου που είχε προβεί σε κλοπή στο κέντρο της πόλης μας. Σήμερα, 01/12/2021 στις 17.30, στην οδό Ιασωνίδου, ένας ακόμη Δημοτικός Αστυνομικός, που βρίσκονταν σε υπηρεσία, ακινητοποίησε άτομο που καταδιώκονταν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έχοντας αρνηθεί προηγουμένως σχετικό έλεγχο. Ακούγοντας τις φωνές των αστυνομικών, που τον καλούσαν να σταματήσει, επενέβη αστραπιαία και ακινητοποίησε το εν λόγω άτομο παραδίδοντας το στους Αστυνομικούς. Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Δημοτική Αστυνομία και στον συγκεκριμένο Δημοτικό Αστυνομικό γιατί με την πράξη του αυτή απέδειξε για μία ακόμη φορά το υψηλό αίσθημα ευθύνης που πολλές φορές υπερβαίνει κατά πολύ το καλώς εννοούμενο καθήκον», έγραψε σε ανάρτησή του στο  facebook εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.