Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετέφερε με κλεμμένη Πόρσε παράτυπους μετανάστες (φωτο)

Στη μια περίπτωση μεταφέρθηκαν αλλοδαποί ακόμη και στον χώρο των αποσκευών, ενώ στην άλλη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε πολυτελές όχημα μεγάλου κυβισμού.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, από τη Συρία και το Ιράν για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα:

- Αστυνομικoί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν 21 Σύρο ο οποίος χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, διαπιστώθηκε να αποβιβάζει 10 παράτυπους μετανάστες (από τη Συρία και τη Σομαλία) από πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.



-  Η κινητοποίηση αστυνομικών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη 30χρονου Ιρανού, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα 15 αλλοδαπούς από το Ιράν, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη, (εκ των οποίων τέσσερα 4 ανηλίκους), οι οποίοι βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο αποσκευών. Σημειώνεται ότι ο οδηγός νωρίτερα δεν συμμορφώθηκε σε σήματα αστυνομικών, τόσο στην Καβάλα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, πλην όμως στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη μετά την ακινητοποίηση του εν λόγω οχήματος, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Σε βάρος των διακινητών σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και απείθειας.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.