Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις διακινητών-Ο ένας έκρυψε 4 μετανάστες στο πορτμπαγκάζ

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς για παράνομη μεταφορά μεταναστών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε Εγνατία Οδό και Χορτιάτη.

Στη σύλληψη δύο ατόμων, για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών σε ισάριθμες υποθέσεις, προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικότερα:

- Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Εγνατία Οδό – ύψος Ρεντίνας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του, υπήκοος Πακιστάν, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε κράσπεδο στον κόμβο Σοχού και ακινητοποιήθηκε.

Έπειτα από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε αλλοδαπών -ενός Πακιστανού και τεσσέρων Αφγανών- (4 εκ των οποίων βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο – πορτ μπαγκάζ) στερούμενων εγγράφων που να νομιμοποιούν των είσοδο και παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη σε κοντινό σημείο παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Προανάκριση ενεργείται από Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

- Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες σε δασικό δρόμο στην περιοχή του Χορτιάτη, συνέλαβαν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Μολδαβίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, μετέφερε παράνομα τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Ιράκ και Αφγανιστάν, που στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής. Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς με το εν λόγω όχημα μετέφερε οκτώ ακόμη αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου