Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος εντόπισε δύο στρατιωτικά βλήματα σε χωράφι στα Βασιλικά

Ένας κτηνοτρόφος μετέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στο χωράφι του, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε το πολεμικό υλικό - Απομακρύνθηκε από το ΤΕΝΞ.

Δύο βλήματα στρατιωτικού όλμου εντοπίστηκαν από κτηνοτρόφο αργά το βράδυ της Τρίτης σε χωράφι στα Βασιλικά Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών, Αστέριος Καρακώττας, ο κτηνοτρόφος μετέβη το βράδυ στο χωράφι του προκειμένου να βοσκήσει το κοπάδι του, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε το πολεμικό υλικό.



Ο κτηνοτρόφος επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ που διαπίστωσε πως πρόκειται για στρατιωτικό υλικό και πλέον την περισυλλογή και εξουδετέρωσή τους ανέλαβε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού, το οποίο έχει ήδη απομακρύνει τα βλήματα από την περιοχή.

«Είμαστε τυχεροί που δεν πέρασε κανένας πολίτης από το σημείο και που ο κτηνοτρόφος μάς ενημέρωσε άμεσα» σημείωσε ο κ. Καρακώττας.