Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Φέτος συλλέχθηκαν από τον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης 16 κιβώτια ρομπόλα από εννέα πέρυσι και 26 κιβώτια μαλαγουζιά από 14 πέρυσι.

Με σχεδόν διπλάσια παραγωγή σε σχέση με αυτή της περσινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη ο τρύγος των λευκών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυτανζογλείου.

Στη διαδικασία της συγκομιδής ήταν παρών κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αμπελώνα το 2013.

Από νωρίς σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του τομέα πρασίνου αλλά και φοιτητές Γεωπονίας, Δασολογίας και Δασοκομίας που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον χώρο του αμπελώνα για τον τρύγο των λευκών ποικιλιών (ρομπόλα, μαλαγουζιά).

Η φετινή παραγωγή, όπως εξήγησαν οι άνθρωποι του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Ειδικότερα, φέτος συλλέχθηκαν 16 κιβώτια ρομπόλα από εννέα πέρυσι και 26 κιβώτια μαλαγουζιά από 14 πέρυσι.