Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο δεύτερο μισό Ιουλίου

Νέα ανάλυση των στοιχείων στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη - «Κόκκινη» περιοχή η Αττική - 13 θάνατοι στο δεύτερο μισό, μόλις ένας στο πρώτο

Άλμα έκανε ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου, ενώ την ίδια ώρα η Αττική αποτελεί την πλέον πληγείσα περιοχή και ο αριθμός των θανάτων στη χώρα σημειώνει άνοδο.

Από τις 16 έως τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ και τα οποία επεξεργάστηκε και ανέλυσε η Voria.gr, καταγράφηκαν 85 μολύνσεις από τον νέο ιό στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το πρώτο 15νθήμερο του μήνα είχαν καταγραφεί μόλις 38.

Σημαντικό ρόλο στον διπλασιασμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έπαιξε ο γάμος που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στους Αμπελόκηπους και το παρεπόμενο γλέντι στα ανατολικά της πόλης και αποτέλεσε εστία μετάδοσης του ιού, όπως αποκάλυψε η Voria.gr.

Οι υπόλοιπες κόκκινες ζώνες και οι «καθαροί» νομοί

Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τα νέα κρούσματα κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου ανέρχονται σε 141, ενώ οι περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων την ίδια περίοδο είναι η Καβάλα (20 κρούσματα), η Ξάνθη (11 κρούσματα) και η Χαλκιδική (9 κρούσματα). Στον αντίποδα, «λευκές» περιοχές, που δεν κατέγραψαν δηλαδή κρούσμα το δεύτερο 15νθήμερο του μήνα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι η Καστοριά, τα Γρεβενά, οι Σέρρες και ο Έβρος.

Συνολικά, τον μήνα Ιούλιο επιβεβαιώθηκαν στη χώρα 1.096 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 485 είναι εισαγόμενα και τα 611 αφορούν σε εγχώρια περιστατικά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά το δεύτερο μισό του μήνα σε 382, από 229 που είχαν καταγραφεί το πρώτο μισό.

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Λεκανοπέδιο

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αποτελώντας την πλέον πληγείσα περιοχή, καταγράφει η Αττική, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 227 κρούσματα τον μήνα Ιούλιο, εκ των οποίων τα 168 μόλις στο δεύτερο 15ήμερο.

Τέλος, η χώρα παρουσιάζει άνοδο και στους θανάτους, καταγράφοντας 13 νεκρούς το διάστημα 16 - 31 Ιουλίου, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα είχε καταγραφεί μόλις ένας.