Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Ξεχείλισε η οργή για τους συλληφθέντες-«Κοπρόσκυλα, δολοφόνοι»

Οι συλληφθέντες μετήχθησαν στο δικαστήριο εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από εξαγριωμένους πολίτες που πέταξαν πράγματα και τους επιτέθηκαν λεκτικά

Έφθασαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Οι συλληφθέντες μετήχθησαν στο δικαστήριο εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από εξαγριωμένους πολίτες που πέταξαν πράγματα και τους επιτέθηκαν λεκτικά φωνάζοντας «κοπρόσκυλα», «καθάρματα», «δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακή». Πολύ ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο που έστησαν τείχος προκειμένου να μην τους προσεγγίσουν.

Ο 23χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη και οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή βάσει σχετικών ενταλμάτων, έφτασαν στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στη συνέχεια θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ωστόσο αναμένεται να ζητούν προθεσμία για την απολογία τους.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, νεαρής ηλικίας, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Έχουν εκδοθεί ακόμα δύο εντάλματα σύλληψης με την αστυνομία να αναζητά τα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί και αναμένεται να μεταχθεί αργότερα στα δικαστήρια. Κατηγορείται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή. Η ίδια κατηγορία, βάσει της οποία εκδώθηκαν και τα εντάλματα σύλληψης, βαραίνει και τους υπόλοιπους οκτώ.