Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τα περί διαφυγής εμπλεκόμενου στην Αλβανία

Η αστυνομία επιβεβαιώνει μόνο την από κοινού δράση του 20χρονου Αλβανού με τον συλληφθέντα 23χρονο Αλβανό σε οπαδική επίθεση το 2019, στο ίδιο σημείο.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι 20χρονος Αλβανός είχε συμμετάσχει τόσο στην επίθεση του 2019 όσο και στη δολοφονική επίθεση κατά του  Άλκη Κομπανού, αμφότερες στην περιοχή Χαριλάου, η αστυνομία επιβεβαιώνει μόνο την από κοινού δράση του 20χρονου με τον συλληφθέντα 23χρονο Αλβανό το 2019, σε οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε μπροστά στην στάση «Στροφή Πανοράματος».

Με την επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ότι ο 20χρονος βρίσκεται στην Αλβανία όπως και ότι εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση κατά του αδικοχαμένου Άλκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους παραπάνω Αλβανούς αναζητήθηκε χθες Παρασκευή στο πλαίσιο των ερευνών προκειμένου να εξεταστεί. Κατά την αναζήτηση, το συγκεκριμένο άτομο δεν εντοπίστηκε εντός Ελλάδας, πιθανολογείται δε ότι βρίσκεται στην πατρίδα του.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου συλληφθέντος για την δολοφονική επίθεση στον Καμπανό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει υπάρξει διαφυγή υπόπτου.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «ακόμα και αν είχε υπάρξει διαφυγή, υπάρχει διακρατική συμφωνία δικαστικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας όποτε και θα ακολουθούσε έκδοση στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.