Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεά 300 rapid test στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Τα rapid test Ag 2019-nCoV που παραδόθηκαν αποτελούν μέθοδο υψηλής ευαισθησίας για την ανίχνευση της πρωτεΐνης του αντιγόνου του SARS-CoV-2.

Τριακόσια rapid test αντιγόνου για την ανίχνευση της λοίμωξης Covid-19 παραδόθηκαν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από την εταιρεία PROGNOSIS BIOTECH S.A.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δωρεά προέρχεται από μια καινοτόμο, αμιγώς ελληνική εταιρεία βιοτεχνολογίας, με κύριο αντικείμενο της την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων, η οποία πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε και την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναπτύσσοντας τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα rapid test Ag 2019-nCoV που παραδόθηκαν αποτελούν μέθοδο υψηλής ευαισθησίας για την ανίχνευση της πρωτεΐνης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 σε ρινοφαρυγγικά δείγματα. Τα τεστ είναι απλά στη χρήση και αποτελούν μέθοδο ταχείας αναγνώρισης ατόμων θετικών στον ιό, αφού τα αποτελέσματα μπορούν να αναγνωστούν οπτικά εντός 15 λεπτών. Τα γρήγορα τεστ έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΦ, καθώς και την πιστοποίηση “CE IVD” για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Τη δωρεά παρέδωσαν στον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Μιχαήλ Καραβιώτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της PROGNOSIS BIOTECH S.A. Αντώνης Νταντάσιος και ο Υπεύθυνος μάρκετιγκ Κώστας Ζάραλης. Ο κ. Καραβιώτης τους ευχαρίστησε θερμά, τονίζοντας ότι η προσφορά των τεστ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το υγειονομικό προσωπικό στον αγώνα που καταβάλει για τον περιορισμό της νόσου Covid-19.