Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ΑΧΕΠΑ από τον ΔΣΘ

Ο ΔΣΘ προχώρησε στην προμήθεια ενός θαλάμου νηματικής ροής βιοασφάλειας επιπέδου II και ενός θερμαινόμενου αναδευτήρα που δόθηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

Στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στέκεται ο νομικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε δωρεές ιατρικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην προμήθεια ενός θαλάμου νηματικής ροής βιοασφάλειας επιπέδου II και ενός θερμαινόμενου αναδευτήρα, εξοπλισμός που δόθηκε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη), ώστε να διευκολυνθεί το έργο του νοσηλευτικού του προσωπικού και να προστατευθεί η υγεία του.

Είχε προηγηθεί προσφορά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαφόρων μέσων ατομικής προστασίας για τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης. Με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, αντιεισαγγελέα Εφετών Στέφανου Ζαρκαντζιά παραδόθηκαν μπουκάλια με αντισηπτικό υγρό, πλαστικά γάντια και χειρουργικές μάσκες προσώπου.