Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν φαγητό θα μοιράσει αλυσίδα που κλείνει για το lockdown

Λόγω του προσωρινού λουκέτου που θα μπει στην επιχείρηση για το lockdown, η διεύθυνση αποφάσισε να μοιράσει τα μαγειρευτά της φαγητά στους πολίτες.

Δωρεάν φαγητό σε όλους θα προσφέρει αύριο, Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, η αλυσίδα καταστημάτων «το Ταψί της Μαμάς» σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

Η κοινωνική αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί μετά από απόφαση της εταιρείας να αναστείλει τη λειτουργία των πέντε συνολικά καταστημάτων που διατηρεί λόγω του δεύτερου lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα.

Η διανομή του φαγητού θα ξεκινήσει στις 12.00 στα καταστήματα σε Εύοσμο, Νεάπολη, Τούμπα και Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη και στο κατάστημα στη Βέροια μέχρι τις 19.00, οπότε και θα κλείσουν οριστικά τα καταστήματα για το lockdown.

Τα καταστήματα της αλυσίδας βρίσκονται στις εξής διευθύνσεις:

Εύοσμος, Νυμφαίου 30

Νεάπολη, Ανδρ.Παπανδρέου 205,

Κ.Τούμπα, Απόλλωνος 15

Καλαμαριά, Αιγαίου 61

Βέροια, Πιερίων 190

Μιλώντας στη Voria.gr, ο γαστρονομικός σύμβουλος της αλυσίδας, Ευριπίδης Τζινόπουλος, τόνισε πως μετά την επιβολή του lockdown τα καταστήματα της εταιρείας είδαν πτώση τζίρου πάνω από 60% με 70%, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους. «Τα καταστήματά μας απευθύνονται στο καθημερινό τραπέζι, στη νοικοκυρά, στον φοιτητή, στον παππού και τη γιαγιά που θα θέλει ένα σπιτικό φαγητό. Δεν είναι η διασκέδαση. Όταν ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το καθημερινό τραπέζι τότε έχουμε πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Τζινόπουλος.

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για το μέλλον της αλυσίδας σημειώνοντας πως σε περίπτωση που θα εφαρμοστεί lockdown σε μορφή «ακορντεόν», δηλαδή διαδοχικά μίνι lockdown, τότε τα καταστήματα κινδυνεύουν με οριστικό λουκέτο. «Το δεύτερο lockdown ήταν τελειωτικό. Με το σύστημα ακορντεόν σίγουρα δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 85 εργαζομένους, ενώ μαζί με τη λιανική, θα τεθεί σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και το χονδρεμπόριο που πραγματοποιούσε η αλυσίδα.

Το καμπανάκι για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων έκρουσε πάντως και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στη Voria.gr ανέφερε πως οι επιχειρήσεις συσσωρεύουν απλά τα χρέη. «Τα καταστήματα περιμένουν την επιστρεπτέα προκαταβολή για να να κρατηθούν και να μπορούν να πράξουν τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε για επιβίωση» σημείωσε.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Κλείνουν εστιατόρια, καφέ μπαρ - Φόβοι για τσουνάμι λουκέτων