Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μέτρηση Σφυροβραχιόνιου Δείκτη

Οι πάσχοντες από Διαβήτη ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και είναι απολύτως απαραίτητο να εξετάζονται για Περιφερική Αρτηριακή Νόσο

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας (Καραϊσκάκη 4, τηλ.: 2313318643) δωρεάν μέτρηση Σφυροβραχιόνιου Δείκτη, για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου. Η μέτρηση θα γίνεται με την καινοτόμα συσκευή MESI ABDI MD, σε συνεργασία με την εταιρεία BlueMed.

Η «ύπουλη» Περιφερική Αρτηριακή Νόσος

Η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος (ΠΑΝ) είναι μια διαταραχή που επηρεάζει τις αρτηρίες, περιορίζοντας συνηθέστερα τη ροή του αίματος προς τα κάτω άκρα. Οι περισσότεροι πάσχοντες από ΠΑΝ είναι ασυμπτωματικοί: σχεδόν το 70% των ασθενών δεν αισθάνεται πόνο ή αλλαγές στα κάτω άκρα.

Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

Είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση της ΠΑΝ ώστε να αποφευχθούν πιθανές σοβαρές επιπλοκές, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, έλκος ή ακρωτηριασμός. Για τη διάγνωση της ΠΑΝ είναι απαραίτητη η μέτρηση του Σφυροβραχιόνιου Δείκτη, ήδη από το επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Περιφερική Αρτηριακή Νόσος και Διαβήτης

Οι πάσχοντες από Διαβήτη ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και είναι απολύτως απαραίτητο να εξετάζονται για ΠΑΝ. Η ανάγκη για μέτρηση είναι ακόμα μεγαλύτερη σε άτομα που έχουν κι άλλους παράγοντες κινδύνου (ηλικία άνω των 50, κάπνισμα, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία).

Πώς γίνεται η μέτρηση Σφυροβραχιόνιου Δείκτη;

Η μέτρηση γίνεται με την καινοτόμα συσκευή MESI ABPI MD και διαρκεί μόλις 1 λεπτό. Είναι αντικειμενική, ακριβής, χωρίς περιθώριο ανθρώπινου λάθους. Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει σε ύπτια θέση. Η μέτρηση γίνεται πάνω από τα ρούχα και δεν απαιτείται χρόνος αναμονής. Τα αποτελέσματα της μέτρησης είναι άμεσα διαθέσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Marketing τηλ.: 2310 91 43 13, e-mail: marketing@bluemedical.gr.