Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ Α' Διαμερίσματος της ΝΔ

Στη διάρκεια της πενθήμερης δράσης παρέχεται η δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων και διαγνωστικών ελέγχων από γιατρούς 17 ειδικοτήτων

Πενθήμερο δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων διοργανώνει για τρίτη χρονιά η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας της Α' Θεσσαλονίκης και η ΔΗΜΤΟ Α' Διαμερίσματος.

Από χθες στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί εξεταστικά κέντρα, στα οποία πολίτες μπορούν να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για παθήσεις που αφορούν σε περισσότερες από 17 ειδικότητες κατόπιν ραντεβού. Η δράση «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου» που «επέστρεψε» μετά τη διακοπή των δύο ετών της πανδημίας, πραγματοποιείται με την υποστήριξη εθελοντών γιατρών, αλλά και του Ερυθρού Σταυρού.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας μεγάλος πολιτικός οργανισμός που το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων της υποστηρίζεται εθελοντικά από τα μέλη της. Ο εθελοντισμός, λοιπόν, είναι ένα κομμάτι του τρόπου που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε τόσο σαν κόμμα, όσο και σαν πολίτες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού οργανώνουμε αυτήν την εβδομάδα η ΔΗΜΤΟ του Α' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης μία εβδομάδα δωρεάν προληπτικών ελέγχων και εξετάσεων με τη βοήθεια εθελοντών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που αφιερώνουν τον χρόνο τους δίνοντας κυρίαρχα το μήνυμα της ουσίας του εθελοντισμού. Η δράση είναι εντελώς δωρεάν, απευθύνεται σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας και υποστήριξης. Ο καθένας που επιθυμεί να έχει έναν ιατρικό έλεγχο ή εξέταση μπορεί να επικοινωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, να περάσει από το ισόγειο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, για να κλείσει κάποιο ραντεβού», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Α' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Μητράκας.

«Η Α' δημοτική τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα απευθυνόμενη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη, δίχως διακρίσεις και περιορισμούς, πραγματοποιεί για τρίτη φορά πενθήμερη δράση με την ονομασία «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου». Στόχος είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και στην πρόληψη σε θέματα υγείας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ένας πολιτικός οργανισμός, αλλά ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, προσφέροντας κοινωνικό έργο όπου αυτό απαιτείται. Με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα Εθελοντισμού θέλω να τονίσω ότι ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μία ιδέα. Εθελοντισμός είναι κοινωνική συμμετοχή και αλληλεγγύη στην πράξη», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Α' Διαμερίσματος και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Γκαζέπης.

Στη δράση παρέχεται μεταξύ άλλων στους πολίτες η δυνατότητα να υποβληθούν σε υπερηχοτομογραφία, αιματολογικό έλεγχο για ζάχαρο και χοληστερίνη, αλλά και σε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα. «Στη δράση αυτή, όπως και στις προηγούμενες, παρέχονται υπηρεσίες από πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων -πάνω από 17 ειδικότητες- με τη συμμετοχή πάνω από 60 ιατρών της πόλης μας, πανεπιστημιακών, ιατρών του ΕΣΥ, καθώς και ιδιωτών. Είναι αξιοσημείωτη η προθυμία και η ανταπόκριση των γιατρών. Στη δράση αυτή θα υπάρχει δυνατότητα, έχοντας στη διάθεσή μας τρία μηχανήματα υπερηχοτομογραφίας, να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως υπερηχοτομογράφημα κοιλίας, μαστών, καρδιολογικός και ουρολογικός υπέρηχος, δηλαδή του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και τρίπλεξ των μεγάλων αγγείων. Επιτόπου θα γίνονται αιματολογικός έλεγχος από μονάδα του Ερυθρού Σταυρού, τόσο ελέγχου του ζαχάρου, όσο και της χοληστερίνης. Το νοσοκομείο Θεαγένειο συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά με το εξειδικευμένο θωρακοχειρουργικό του τμήμα παρέχοντας προσυμπτωματικό προληπτικό έλεγχο για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και κυρίως του καρκίνου του πνεύμονα. Στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ύποπτη πάθηση που χρήζει περισσότερο διαγνωστικό ή θεραπευτικό έλεγχο θα παραπεμφθούν οι πολίτες στη δημόσιες δομές με ισχυρή σύσταση τη διενέργεια των εξετάσεων αυτών», επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Δανιήλ Παραμυθιώτης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος συνδράμει με προσωπικό τόσο στο συντονιστικό όσο και στο νοσηλευτικό κομμάτι, ενώ διενεργεί επιστημονικό επιμορφωτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος προσέρχεται οργανωμένα και χωρίς να συνωστίζεται, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η δράση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310250524.