Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test στον δήμο Παύλου Μελά για τρεις ημέρες

Τρεις νέες προγραμματισμένες δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων περιορισμού της διασποράς του ιού πραγματοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά.

Σε συνέχεια των δειγματοληπτικών ελέγχων περιορισμού της διασποράς του ιού, που πραγματοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου δήμου Παύλου Μελά, ανακοινώνονται από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τρεις νέες προγραμματισμένες δράσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

➢ Τετάρτη 12/5: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

➢ Πέμπτη 13/5: πάρκο θερινού κινηματογράφου Τζένη Καρέζη, Πολίχνη

➢ Παρασκευή 14/5: πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο

Ώρες 10.00-15.00

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms. To παρών στις δράσεις δίνει και η δημοτική Αστυνομία ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή

«Οι μαζικοί δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είναι μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία για τους πολίτες, που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και προσφέρει διάγνωση χρήσιμη για τους ίδιους τους εξεταζόμενους αλλά και για τους αρμόδιους φορείς υγείας και την Πολιτεία, καθώς οδηγεί στον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών στον ιό ατόμων και την άμεση έναρξη της ιχνηλάτησης των στενών τους επαφών», αναφέρει σχετικά ο δήμος και προσθέτει:

«Με τη μέθοδο αυτή και μέσα από συνεχείς δειγματοληψίες μειώνονται οι πιθανότητες δημιουργίας μεγάλων εστιών κρουσμάτων».

Παράλληλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Παύλου Μελά «ευχαριστεί τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που ενισχύουν την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων με τη διενέργεια 9.187 δωρεάν rapid test για COVID -19, σε 41 μαζικές διοργανώσεις, στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας κατά τη διάρκεια του 2021».