Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού μέχρι την Παρασκευή στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δείτε αναλυτικά σε ποια σημεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιηθούν τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα που διανύουμε.

Δωρεάν τεστ θα διενεργηθούν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών μέχρι την Παρασκευή σε κατοίκους, εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς του δήμου, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων νοτιο αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από παρέμβαση του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη τα συνεργεία του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στον δήμο από τις 10.30 σήμερα το πρωί και θα βρίσκονται μέχρι και την Παρασκευή για τη διενέργεια τεστ σε δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς του δήμου, ωφελούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και κατοίκους.

Συγκεκριμένα, σήμερα, από τις 10.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν rapid test στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές καθώς και στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, ενώ μονάδες του ΕΟΔY βρέθηκαν και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στη Νεάπολη.

Τα τεστ θα συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο εργοτάξιο του δήμου (Λεωφ. Παπανικολάου & Νερομύλων 2, Πεύκα) και στο Γ' ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2, περιοχή «Δροσιά»), την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Β' ΚΑΠΗ Νεάπολης (Δ. Κομνηνού 3 & Λαγκαδά) και στο Γ' ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2), ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, δωρεάν test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Σε αυτά θα υποβάλλονται μόνο οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Για τη μετακίνηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου drive through test θα πραγματοποιηθούν στην οδό Ρήγα Φεραίου στη Δ.Ε. Συκεών, στο τμήμα που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, ενώ στη Δ.Ε. Νεάπολης στην οδό Κασταμονής, στην είσοδο του Θεάτρου, μπροστά στη βιολογική αγορά. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου τα drive through test θα πραγματοποιηθούν στην οδό Οδ. Φωκά (ΔΕ Συκεών), στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών- Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αντώνης Σαμαράκης» και στη Δ.Ε. Νεάπολης στην οδό Παναγή Τσαλδάρη με Ίμβρου, πλησίον του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου.