Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας την Παρασκευή από το Χαμόγελο του Παιδιού

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει Χαμόγελο του Παιδού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και ώρες 14:00 – 18:00 θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (κατάστημα «Κωτσόβολος» Πυλαίας), δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος. Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ημέρες Καλής Πράξης» της εταιρείας Κωτσόβολος υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα είναι σταθμευμένη έξω από το κατάστημα «Κωτσόβολος» Πυλαίας (FLORIDA Επιχειρηματικό Πάρκο, 10ο χλμ. Επαρχιακού δρόμου Θεσσαλονίκης, Πυλαία 570 01).

Στη διοργάνωση της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-Ε.ΚΕ.Α. Συγκεκριμένα:
-Ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού
-Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια
-Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
-Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη
-Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας, αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου
-Επαρκής αερισμός του χώρου

Όσοι/ες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συνδράμουν ως εθελοντές/ντριες αιμοδότες/τριες, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον σύνδεσμο της παρακάτω ψηφιακής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό η εταιρεία Κωτσόβολος, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να γίνει καλύτερος προγραμματισμός της αιμοδοσίας. https://www.imerakalispraxis.gr/#rantevou